Om Stavros

Hej, mitt namn är Stavros Tentis och jag är 18 år gammal. Jag bor tillsammans med min familj i Täby och jag har ett stort intresse för motorsport. Jag tävlar i karting och har gjort det sedan år 2007.

I år ska jag köra i klassen KZ2, vilket är en kart med vattenkyld 125cc motor med 6-växlar och bromsar på alla fyrahjulen.

Mitt mål med är att kunna försörja mig på min körning och drömmen är att kanske en dag ta mig upp till de stora stjärnorna i motorsportens kungaklass, F1.

Planer

I år ska jag köra kartingens värstingklass KZ2 och jag har siktet inställt på att lära mig så mycket som möjligt och försöka att blanda i mig i toppen så fort jag bara kan. För att åstadkomma detta kommer det att krävas mycket träning, både bakom ratten och allmän hård fysträning. Jag ska försöka träna så mycket som möjligt och köra så många tävlingar som möjligt för att snabbt bygga upp erfarenhet och rutin.

Längre fram så siktar jag på att ta mig upp och börja köra någon sorts banracing. Jag tänker jobba hårt och göra allt jag kan för att fullfölja planen.

Fakta om mig

Namn: Stavros Tentis

Födelsedatum: 14 juli 1993

Längd: 181 cm

Vikt: 70kg

Familj: Pappa Panos, mamma Beata och systrarna Paulina och Victoria.

Skola: Åva gymnasium, Teknikprogrammet