Race 1 i Anderstorp, vinst och en andra plats!

0 Comments

Race 1 i Anderstorp

Säsongen är äntligen igång och helgen den 11 och 12/5 var det premiär på Anderstorp.

Efter motorraset på Karlskoga förra året så stoppade vi i en ny motor i bilen som äntligen skulle lösa alla fjolårets motroproblem och haverier.

Jag åkte ner till Anderstorp lagom till den fria träningen på fredag och han köra ca 5-6 pass. Bilen kändes kanonbra och den nya motorn kändes riktigt bra och jag var inte långt efter de snabbaste.

På lördagen hade vi bara en tidskörning på schemat strax innan lunch. Jag hade svårt att fokusera på körningen och några småmissar på mina flygande varv resulterade i en fjärdeplats och drygt 1 sekund långsammare än den snabbaste, långt under förväntan. Besviken och lite förbannad på mig själv avrundade jag dagen ganska tidig och åkte iväg till hotellet för att ladda om till racen på söndagen.

Race 1 på söndagen var ett sprintrace på 10 varv. Jag var taggad till 100 inför racet och fokuset och självkänslan låg på topp. Efter några riktigt bra fighter lyckades jag till slut knipa en andra plats och var tidsmässigt bara någon tiondel långsammare än segraren. Race 2 var ett 40-min långlopp med ett obligatoriskt depåstopp. Jag skulle nu starta tvåa då jag hade den näst snabbaste tiden i förra racet. Tyvärr fick han som starta pole bryta redan innan racet pga växellådsproblem. Jag fick en bra start och tog hand om ledningen direkt och lyckades hålla ledningen till mål och tog min karriärs första seger i Ginetta G20. Jag noterade även den snabbaste varvtiden i klassen. Jag vart otroligt nöjd både med min prestation och att bilen äntligen gick felfritt en hel racehelg!

Nästa race är den 25-26/5 på Kinnekulle