Header image

Test av Ginetta!

Postad av Stavros i Racing

Bild tagen av Fredrik LestupI torsdags den 1/12 åkte jag tillsammans med Fredrik Lestrup och Lars Wiezell till Växsjö för att testköra en Ginetta g20. Jag hade aldrig tidigare suttit i en riktig racebil tidigare men trots det så hade jag en känsla av att jag skulle anpassa min körning och lära mig fort hur man ska handskas med en sådan. Efter att ha fått en liten introduktion så var det dags för körning. Körningen skedde på ett flygfält så greppnivån i asfalten var ganska låg och det blöta underlaget gjorde det ännu halare. Efter drygt en halvtimmes körning runt konbanan som vi satt upp tog jag en paus och pratade lite med ägaren av bilen och mina två “mentorer”. Vi konstaterade att min körning såg väldigt bra ut vilket gläder mig väldigt mycket! Jag körde ett till halvtimmes pass innan det var dags för hemfärd.
På resan hem från Växjö flög tankarna omkring i huvudet på mig. Lars och Fredrik gjorde så gått de kunde med att ge mig tips och förslag och försöka vägleda mig till ett vettigt beslut.
Det är inte klart än vad jag kommer att köra nästa år, men en sak är i alla fall säker,  jag älskade känslan av att få ratta en riktig racerbil och pressa den till dess gränser och det är en känsla som jag vill uppleva flera gånger.
Jag vill tacka Lars Wiezell och Fredik Lestrup för det otroliga stödet jag fått från dem!

Du kan följa alla kommentarer via RSS 2.0 Du kan kommentera, eller skicka trackbacks.

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>