Header image

Resultat RBC 2

Postad av Stavros i Hyrkart

I tisdags(29/11) kördes den andra deltävlingen av RacingBarCup. Som vanligt så var det hård konkurrens, samtidigt som flera nya ansikten dök upp. Vi var 34 förare på plats så vi vart uppdelade i fyra grupper för att det inte skulle bli allt för trångt på banan.

Jag hamnade i grupp två tillsammans med Leif Severin där vi hade långa fighter om segern i respektive tidskörning och heat. Jag vann tidskörningen i min grupp och sen fick jag och Leif en var sin seger i heaten.

Lars Wiezell vann båda sina heat, så gjorde även Johan Bergman och Joakim Darbom, så snabbaste tiden i heaten skulle avgöra startordningen i finalen för de tre. Joakim hade den snabbaste tiden av de tre som hade lika poäng efter heaten och fick starta etta i finalen. Johan hade den näst snabbaste tiden och fick starta på ruta två och Lars fick starta trea. Jag och Leif hade lika poäng inför finalen så tiden fick avgöra startplaceringe där med och Leif drog det korta strået och fick starta femma och jag fyra.

Finalen var mycket spännande. Jag hade inte samma tur med karten i finalen som i heaten så jag fick tänka på att köra smart och ha en bra strategi. Starten gick och jag var direkt hårt uppvaktad av Leif Severin och och Mikael Kolam samtidigt som täten började dra ifrån. Utan en konkurrenskraftig kart var min enda chans att kunna blanda mig i toppen var att det skulle bli många hårda fighter och knuffar. Så när Leif och Mikael började attackera bakifrån så lät jag mig passeras utan att göra något större motstånd. Leif körde snabbt ikapp toppen och började röra om i grytan. Min taktik lönade sig och jag var också snart ikapp toppen. Efter ett långt och hårt race med många kamper och bataljer körde Jocke Darbom i mål som etta, Lar Wiezell efter en mycket stark körning som tvåa, Johan Bergman som trea och jag som fyra. Leif fick en svartflagg som, enligt åskådarna var ett för hårt straff för hans agerande, men domaren tyckte annorlunda och slutade på en nionde plats.

Nästa RBC körs den 20 december!

Du kan följa alla kommentarer via RSS 2.0 Du kan kommentera, eller skicka trackbacks.

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>