Header image

RBC Premiär!

Postad av Stavros i Hyrkart

I tisdags den 18/10 kördes första deltävlingen i RBC där hela 29 förare fördelade i tre grupper var med och kämpade!

Tävlingen var uppdelad i en tidskörning, två heat, A-,B- och C-finaler.

Johan Bergman vann tidkörningen för grupp ett, jag blev tvåa och trea vart Leif Severin, alla tre med varvtider inom samma tiondel. Oscar Blume vann tidkörningen i grupp två och den som vann tidskörningen i den tredje gruppen var ingen mindre än Jocke Mangs.

Första heatet för grupp ett startades utan någon pace kart eller formationsvarv så Johan Bergman, som startade på ruta ett, satte högsta fart ut ur depån medan alla andra åkte och värmde däck. När starten gick så hade Johan en lucka på hela rakan ner till oss andra förvirrade förare. Den som korsade mållinjen först var Johan, följd av mig på en andra plats och trea vart Nichlas Severin som tidigt tog sig förbi sin förvirrade far Leif.

Första heatet för grupp två vann Oscar Blume och i grupp tre van Jocke Mangs.

I andra heatomgången hamnade masterettan Johan i däcktraven på första varvet efter en liten batalj med mig och kom ut som sist. Jag tog över ledningen en kort stund för att ett varv senare också hamna under en däckkedja efter att ha fått mig en tryckare av någon överambitiös förare. Johan han precis slinka förbi innan jag fått ut karten ur däcken och vi satte sedan högsta fart för att jaga ikapp de andra. Jag slutade till slut på en sjunde plats av elva och Johan vart sexa. Vann detta heat gjorde Leif S och Nichlas S vart tvåa.

Andra heatet för grupp två och tre vanns av Joakim Darbom och Jocke Mangs.

För att garanterat komma vidare direkt till A-finalen så var man tvungen att komma i mål bland topplaceringarna i båda heaten. Med en andra och sjunde plats i heaten missade jag A-finalen precis nöja mig med en pole i B-finalen istället. De två som skulle korsa mållinjen först gick vidare till A-finalen och med 18 varv att köra gällde det att köra taktiskt. Efter att ha ryckt åt mig en lucka direkt efter start kunde jag ligga och pressa bra varvtider loppet igenom och med tävlingens näst snabbaste tid på 33,84 gick jag i mål som etta med Lars Wizell en bit efter mig som tvåa.

Jocke Mangs, som vann båda sina heat och tidskörning, startade master i A-finalen. Men när han vart tilldelad en av de mindre snabba kartarna så vart han till slut fyra i mål.
Efter att ha vunnit B-finalen skulle jag starta näst sist, vilket innebar en kall kart och efter några bataljer där jag vart vänd slutade jag där jag startade, näst sist.
Vann gjorde Jocke Darbom och satte tillsammans med Johan Bergman, som slutade på en femte plats, den snabbaste tiden för kvällen, 33,83. Tvåa vart Leif S och trea Nichlas S.

Det blir revansch vid nästa RBC race den 29/11!

 

Du kan följa alla kommentarer via RSS 2.0 Du kan kommentera, eller skicka trackbacks.

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>